KÖROĞLU SON ÇALIŞMASINI ADÜ'YE BAĞIŞLADI
Ocak 2024'te demirbaş listesine girecek olan eser aynı zamanda Adnan Menderes Üniversitesi’ne ilk bağışlanan eser olma özelliği taşıyor.
KÖROĞLU ARTEMİS ÇALIŞMASINI ADÜ'YE BAĞIŞLADI
Selçuk’un ünlü doğal taş süsleme sanatçısı Dursun Köroğlu yaklaşık bir yıl süren Artemis rölyef çalışmasını Adnan Menderes Üniversitesi’ne bağışladı.
Eser aynı zamanda Adnan Menderes Üniversitesi’ne yapılan ilk bağış olma özelliği taşıyor.
Üniversite bünyesinde kurulması planlanan “ ADÜ Sanat Müzesi” ne ait demirbaş listesinin ilk sırasında Köroğlu’nun rölyef çalışması olan “Artemis” müzeye bağışlanan ilk eser olma özelliğini taşıyacak.
Eserin bağışlandığı sırada kendisiyle yakından ilgilenen üniversitenin akademik kadrosuna emeğe gösterdikleri saygıdan etkilendiğini ifade eden Köroğlu “ Bu bağış benim eserimin orada yani Adnan Menderes Üniversitesi’nde yer alması elbette mutluluk verici. Selçuk adına da gurur verici. Eser 125 cm yüksekliğinde 55 cm eninde blok mermer çalışması ve tamamen el işçiliğiyle yapıldı. Bu eserden ilham alacak öğrencilerin çalışmalarına yön vermesi de ayrı bir mutluluk olacaktır benim için” diye konuştu.
Eserin ADÜ ile buluşmasına vesile olan Tarihçi Tolga Mert üniversitenin Köroğlu ile ilgili planlanan çalışmalarını EFESİNSESİ’ ne anlattı. Üniversite hocalarının Dursun Köroğlu’na gösterdikleri ilginin Efes Selçuk adına kendisini de gururlandırdığını söyleyen Mert “ Konuyla ilgili Sanat Tarihi Bölümünden Sibel ve Harun Özdemir hocalarımın aracılığıyla bağış gerçekleşti. Dursun Köroğlu adına yüksek lisans tezi olarak öğrencilerine verilecek olması ayrıca üniversitede Sayın Köroğlu’nun çalışmalarıyla ilgili bir konferans düzenlenecek olması çok sevindirici bir gelişme” diye konuştu.
Artemis çalışmasının bağışı sırasında Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Sibel Özdemir, İnsan Ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Prof. Dr. Caner Işık ve üniversitenin öğretim üyeleri hazır bulundu.
Üniversitenin dekan ve bölüm başkanı tarafından Artemis rölyefinin bağışı için doğal taş süsleme sanatçısı Dursun Köroğlu’ na plaket ve teşekkür belgesi verildi.
Köroğlu daha önce Efes Müzesi’nde halen sergilemekte olan Artemis Tapınağı çalışmasını da bağışlamıştı.