SELENDER'DEN SELÇUK BELEDİYESİ'NE
"AÇIK MEKTUP"

SELENDER'DEN SELÇUK BELEDİYESİ'NE "AÇIK MEKTUP"
EFESİNSESİ Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği’nin (SELENDER) dernek binasında yaşadığı sorunu gündeme taşımış ve yetkililere seslenmişti.
Dernek Başkanı Ayşe Aytav konuyla ilgili yaptığımız görüşmemizde açıklamalarını kendi sosyal medya hesaplarından yapacaklarını söylemişti.
İşte SELENDER Başkanı Aytav’ın dernek sosyal medya hesabından “Selçuk Belediye Başkanlığına açık mektup” başlığıyla yayınladığı o yazı:
Selçuk Belediye Başkanlığına açık mektup:
Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği (SELENDER), 2009 yılında kurulmuş olup; 09.06.2016 tarih ve 170 sayılı Selçuk Belediyesi Maclis Kararı ile, 10 yıllığına derneğimize "Tahsis" edilmiş bulunan, Atatürk Cad. Agora Çarşısı No:170/C No:170/D adresinde hizmet vermektedir.
Agora çarşısının müzeye bakan tarafında Selçuk Belediyesinin Bi Tek Efes ismi ile açmış olduğu balık restoranının tadilatı sırasında Belediye Başkan Yardımcıları tarafından alanın ticari kullanılmak istendiği gerekçesi ile derneğimizi, Engelsiz Yaşam Merkezine camlı bir ofis kapatılarak taşıma teklifinde bulunulmuştur. Hem Engelsiz Yaşam Merkezinde çok daha iyi hizmet verebileceğimize inandığımızdan hem de belediyemizin işletmesine mani olmamak için şifai yapılan bu teklifi kabul ettik.
Fakat süreç içinde yine Başkan Yardımcılarının daveti üzerine Belediyemizle görüştüğümüzde depremzedelere çok para harcandığı, camlı ofis için bir lira bile harcayamayacakları açıklaması ile; taşınma için anfi tiyatronun altı ve dernekler köyünde son kaldığı söylenen bir oda önerildi. İşi oldu bittiye getirmek istercesine “siz bulunduğunuz yerde işgalcisiniz, orası için ecrimisil var dernekler köyüne taşınmak için protokol yaparsak diğer derneklerde olduğu gibi sizden elektrik ve su gideri almayacağız” dediler.
Acele etmeden her iki yer önerisini de özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelli üye ve vatandaşlarımız açısından değerlendirdik. Anfi tiyatro altındaki dükkan ve dernekler köyünde yer alan oda, birkaç engellinin aynı anda bulunup, üyelerimizle görüşmeye imkan vermeyecek kadar küçük odalardır. Ayrıca en önemlisi her iki alanda da engelli erişimine uygun tuvalet bulunmamaktadır. Maalesef yollarımızın parke taş olup oluşan çukurlar akülü araçların lastik ve akülerini yıpratmakta ve tekerlekli sandalyelerin bakımları hem bütçelerini aşmakta hem de bakım sırasında ikametlerinde deyim yerindeyse hapsolmaktadırlar. Bu vesile ile ilçemiz çarşı ve pazar yerinde engelli tuvaleti ihtiyacını bir kez de buradan bildirmek isteriz. Daha önce Belediyeye yazı ile bildirdiğimiz bu ihtiyacın acilen giderilmesi gerekmektedir. Bir çok ortopedik engelli bu ihtiyaç nedeni ile çarşıya hasta bezi bağlanarak çıkabilmektedir. Sosyal baskı olarak algılanmaması için şimdiye kadar bazı yazılarımızı medyaya taşımadık.
Özetle;
Halihazırda derneğimize tahsis edilmiş bulunan odamızı üç yıl daha kullanma hakkımız bulunmaktadır.
Belediyemiz derneğimizi taşımak istiyorsa, engellilerin ihtiyaçları ve özel gereksinimleri göz önünde bulundurularak hem ulaşım hem de engelli tuvaleti içermesi nedeni ile ilk teklif edilen Engelsiz Yaşam Merkezine taşınması en doğru yaklaşım olacaktır. Hem böylece teklifler sırasında bize önerildiği gibi Belediyemizin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ortak projeler hazırlamamız da mümkün olabilecektir.
Taşınma gerçekleşene kadar dernek faaliyetlerimize engel olunmaması için, daha önce Belediyemize nisan ayında dilekçemizde başvurduğumuz gibi odamızın yer aldığı Agora Çarşısı kapılarının hafta içi mesai saatlerinde açık bulundurulması gerekmektedir.
Derneğimiz siyası amaçlarla kurulmamış olup sadece ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatlarını kolaylaştırmak üzere hizmet vermektedir ve her fırsatta her kuruma ve her şahsa eşit mesafede olduğumuzu dile getirmekteyiz.
Engelsiz Yaşam Merkezinde tekerlekli sandalye bakım atölyesi kurulabilmesi için bir faaliyet raporu hazırlayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına ve İBB Engelli Şubesine sunduğumuzu bildirmek isteriz. Konu ile ilgili İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi ile diyalok halindeyiz. Bir çok yazımızda belirttiğimiz gibi Selçuk’ta resmi kayıtlara göre 800 engelli bulunmaktadır. Bizler de onların sözcülüğünü yapmaya gayret ediyoruz.
Okuyan herkese selam ve saygılarımızla
